Te-ai gandit vreodata ca sexul nu este doar o modalitate de a obtine placere sau de a avea o relatie fericita?

Ei bine, sexul reprezinta si un mod fantastic de a te mentine sanatos si de ce nu, intr-o forma mai buna. 

Iata cateva beneficii ce sustin aceasta idee:
 
1. Iti imbunatateste increderea si stima de sine
 
Partidele de sex care se desfasoara asa cum iti doresti, atunci cand iti doresti, iti pot spori considerabil increderea in sine si te pot determina sa te simtiti mai bine in propria piele.
 
2. Reduce stresul
 
O expunere pe termen lung la stres ar putea duce la o serie de probleme psihice pentru corpul tau (de la sensibilitate ridicata pana la anxietate sau chiar depresie). Este foarte important ai un control asupra acestor stari. O buna cale spre acest control este sexul: actul sexual in sine, chiar si giugiulelile de dupa ajuta la imbunatatirea presiunii sangelui si te face capabil sa infrunti cu usurinta eventualele probleme.Pe langa placere, sexul presupune si comunicare ( una foarte interesanta chiar ); in acest fel aveti ocazia sa va cunoasteti mai bine.
 
3. Arde caloriile
 
Ce poate fi mai frumos decat un mod, nu doar util, ci si placut, de a pierde din greutate? Cu totii stim ca sexul este considerat un exercitiu, arzandu-se in jur de 90 de calorii pentru o jumatate de ora, deci folositi-va imaginatia si bucurati-va de timp frumos petrecut alaturi de parteneri/e.
 
4. Consolideaza relatia
 
Conform numeroaselor studii facute pe aceste teme, o relatie fericita iti poate imbunatati nu doar starea de spirit, ci si sanatatea. Ba mai mult, cuplurile fericite au sansa sa traiasca mai mult. Sexul constituie un factor important in consolidarea si bunastarea oricarei relatii avand beneficii pentru ambele parti participante. Hormonii eliberati in timpul unei partide de sex sunt cei care ajuta pentru o relatie trainica si frumoasa.
 
 
5. Te poate feri de cancer
 
O viata sexuala activa te poate feri si de boli grave cum ar fi cancerul (ex: cel de prostata). In urma unor cercetari s-a demonstrat ca barbatii care ejaculeaza regulat au mai putine sanse sa dezvolte aceasta forma de cancer.
 
6. Imbunatateste sanatatea inimii
 
De multe ori problemele inimii apar in urma lipsei unei rutine zilnice de exercitii fizice. Deoarece timpul este un dusman pentru cei cu un program incarcat la munca, specialistii recomanda sexul. Indiferent de varsta, acesta ajuta la sanatatea inimii si nicidecum la “deteriorarea” sanatatii acesteia. 
 
7. Reduce durerea
 
De orice fel. Durerile cronice iti pot crea probleme in viata de zi cu zi si pot pune piedici in felul cum iti gestionezi timpul. O veste buna este aceea ca nu doar medicamentele te pot ajuta sa scapi de dureri, ci si sexul! Hormonii sunt cei care ajuta la combaterea durerii prin eliminarea perceptiei acesteia. 
 
8. Te ajuta sa dormi mai bine 
 
Un somn odihnitor te ajuta atat psihic cat si fizic, contribuind la regenerarea celulelor, producerea de energie si punerea in ordine a tuturor informatiilor aculumate. In acest caz sexul este extrem de bun deoarece dupa o partida de sex, deveniti mai relaxati si mai receptivi. Daca va simtiti obositi dar ati vrea totusi sa aveti parte de un act sexual reusit puteti apela la stimulente.